Menu

Polityka jakości

Polityka jakości jaj Żółte z natury gwarantuje konsumentom produkt o najwyższych właściwościach i niezwykłych walorach smakowych.

   Wieloletnie doświadczenie właścicieli firmy, ciągłe podnoszenie kwalifikacji personelu, a także liczne inwestycje sprawiły, że marka Żółte z Natury wyróżnia się doskonałą jakością jaj. Dzięki użyciu innowacyjnej, pierwszej w Polsce linii technologicznej klasyfikacja, sortowanie, znakowanie, dezynfekcja oraz pakowanie odbywa się w najwyższej klasy maszynie MOBA OMNIA XF 330. Niezwykle czujne detektory precyzyjnie wychwytują stłuczki, wylewki, brud, czy krwinki. Każde jajko przechodzi test odporności pod 24 uderzeniami młoteczkami maszyny, po czym trafia do miejsca gdzie promienie UV usuwają z niego bakterie i drobnoustroje. Waga urządzenia dokładnie kataloguje jajka według klasyfikacji wagowej, a następnie trafiają one prosto do wyselekcjonowanych opakowań. By mieć pewność, że produkt, który trafia do naszych konsumentów jest najlepszy na rynku nad pracą maszyny czuwa grono wykwalifikowanych pracowników. Niezwykłe wybarwienie żółtka to efekt stworzonej we własnej mieszalni pasz, wybitnie naturalnej kompozycji składników odżywczych dostarczanych naszym nioskom. Wybierając jajka Żółte z Natury mają Państwo gwarancję bezpieczeństwa produktu, a także całkowitego wyeliminowania antybiotyków, chemii i sztucznych barwników. Rozwinięta sieć transportowa zapewnia wyjątkowo szybką i bezpieczną dystrybucje jaj. Ponad to Grupa Producentów Rolnych Suflidowo – właściciel marki Żółte z Natury wzmacnia zasady ochrony środowiska. Przy produkcji stosujemy maszyny energooszczędne i przyjazne przyrodzie.

etapy-produkcji